Fiken logo

For små bedrifter

Fiken er et bra regnskapsprogram, som passer perfekt til små bedrifter. Programmet er nettbasert og trenger ikke installeres. Fiken legger opp til at du som kunde kan gjøre noe av jobben selv, om du ønsker det. De av kundene våre som bruker Fiken fakturerer selv. Videre har hver kunde en egen dedikert innboks i regnskapssystemet og til denne sender de alle sine bilag elektronisk; gjennom opplasting fra datamaskin, via epost eller med app på mobiltelefon.

En kort oppsummering av hvordan vi kan hjelpe deg med Fiken og ditt regnskap er som følger:

  1. Du fakturer selv i programmet
  2. Du sender inn alle dine bilag elektronisk til programmet
  3. Vi fører ditt regnskap

Om du som kunde ønsker å gjøre mer av regnskapet ditt selv, er ikke det noe problem for oss. Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan vi best kan samarbeide i Fiken.

Om du synes denne korte oppsummeringen er nok og nå ønsker å snakke med en kundekonsulent hos oss, legg igjen navn og telefonnummer så tar vi kontakt med deg, eller ring oss på 24 02 21 02.

Ønsker du å teste Fiken gratis i 30 dager kan du klikke her.

Om du ønsker litt mer informasjon, kan du lese videre:

Fakturering i Fiken

Å fakturere i Fiken er veldig enkelt og gjør at de utfakturerte salgsinntektene dine blir bokført i programmet automatisk. Mange av de som blir kunde hos oss har tidligere brukt«gratis»faktureringssystemer på nett. Det man kanskje ikke tenker over er at disse fakturaene da må bokføres som salgsinntekt i et annet regnskapsprogram, manuelt, etterpå. Dette tar naturligvis mer tid og koster dermed mer enn nødvendig. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å velge et regnskapsprogram du kan fakturere i, og som bokfører utfaktureringene automatisk.

Om du akkurat har etablert ditt foretak er det viktig å huske på momsreglene (moms/MVA/merverdiavgift). Selv om du driver virksomhet som faller inn under disse, må du huske at de første 50.000 kr ikke skal faktureres med moms.

Er du usikker på om din virksomhet er momspliktig kan du kontakte skatteetaten her.

Lurer du på hvordan du kan momsregistrere ditt foretak kan du klikke her.

 

Bevis for transaksjonene dine

Alle transaksjoner i bedriften din må dokumenteres med et bevis, i regnskap kalt bilag; det kan være seg en faktura fra en leverandør eller en kvittering fra et kjøp i en butikk. Mange av våre kunder har hverken interesse av, tid, eller kompetanse til å holde på med sitt eget regnskap. Alt de ønsker er at det skal være enkelt og at det blir riktig. Disse kundene sender oss bare bilagene sine hver måned, noe som kan gjøres på tre ulike måter; gjennom opplastning på datamaskin, med epost, eller via app på mobiltelefon.

Nettbutikk

Noen av våre kunder har nettbutikk, eller ønsker seg dette. Fiken legger opp til integrasjon med enkelte nettbutikk-plattformer. En slik integrasjon gjør at nettbutikken og Fiken «snakker» sammen, noe som igjen reduserer den manuelle arbeidsmengden. Nettbutikker du kan integrere til regnskapssystemet Fiken er den norske leverandøren http://24nettbutikk.no/, og de mer internasjonale aktørene Woocommerce, PrestaShop, og Opencart. Fiken støtter stadig flere nettbutikker, så se Fikens hjemmesider for oppdatert informasjon.

Bankutskrift

I tillegg til bilagene dine trenger vi også kontoutskrift fra foretakets konto(er) hver måned. For å gjøre det enklere har Fiken her en integrasjon mot DNB og andre banker. Om du har satt opp denne integrasjonen vil vi automatisk få den informasjonen vi trenger fra banken og du trenger ikke sende inn noe manuelt.

Å bokføre selv i Fiken

Noen kunder ønsker å føre regnskapet sitt selv. Da er det veldig viktig at man selv tar stilling til hvor interessert man er i regnskap, og om man har tid til å gjøre denne jobben. Man må da også regelmessig holde seg oppdatert på relevante lover og regler. Av de kundene som kommer til oss etter å ha ført selv, starter ofte kundeforholdet med at vi må gå tilbake i tid og rydde opp/korrigere det kunden selv har gjort. Dette gjør at kostnaden for regnskap ofte blir høyere enn hva den hadde blitt dersom vi hadde gjort hele jobben riktig fra starten av.

Det kan selvfølgelig virke fristende å spare penger på å føre sitt eget regnskap. Problemet blir veldig ofte at du som kunde bruker veldig mye tid i å sette deg inn i hvordan regnskap, regnskapsprogrammet og lovverket fungerer. Du må derfor stille deg spørsmålet om det er mer gunstig totalt sett at du som bedriftseier bruker tiden på å skaffe nye kunder til selskapet ditt, og heller la noen andre, som er eksperter på det, gjøre regnskapet ditt.

Om du som kunde heller ønsker å gjøre en del av regnskapet selv, er det greit for oss. Det vi ser fungerer best da er at kunden fører alle utgiftene sine også kontrollerer vi etterpå.For mer informasjon hvordan dette fungerer kan du kontakte oss.

Målet vårt er å gi kundene våre verdi slik at de ønsker å bli hos oss lenge. Om du legger igjen navn og telefonnummer vil en av våre kundekonsulenter snart kontakte deg for en hyggelig og uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med Fiken.