Visma logo2

For deg som allerede er i gang med Visma

Vi tilbyr også regnskapsprogrammet Visma eAccounting. Visma eAccounting passer til små bedrifter. Programmet er nettbasert og trenger ikke installeres. Visma eAccounting legger opp til at du som kunde kan gjøre noe av jobben selv, om du ønsker det. De av kundene våre som bruker Visma eAccounting fakturerer selv. Videre har hver kunde en egen dedikert innboks i regnskapssystemet og til denne sender de alle sine bilag elektronisk; gjennom opplastning fra datamaskin, via epost eller med app på mobiltelefon.

En kort oppsummering av hvordan vi kan hjelpe deg med Visma eAccounting og ditt regnskap er som følger:

  1. Du fakturer selv i programmet
  2. Du sender inn alle dine bilag elektronisk til programmet
  3. Vi fører ditt regnskap

Om du som kunde heller ønsker å gjøre mer av regnskapet ditt selv, er ikke det noe problem for oss. Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan vi best kan samarbeide i Visma eAccounting.

Om du synes denne korte oppsummeringen er nok og nå ønsker å snakke med en kundekonsulent hos oss, legg igjen navn og telefonnummer så tar vi kontakt med deg, eller ring oss på 24 02 21 02 (#1).

Ønsker du å teste Visma eAccouting gratis i 30 dager kan du klikke her.

Om du ønsker litt mer informasjon, kan du lese videre:

Fakturering i Visma eAccounting

Å fakturere i Visma eAccounting er veldig enkelt og gjør at de utfakturerte salgsinntektene dine blir bokført i programmet automatisk. Mange av de som blir kunde hos oss har tidligere brukt «gratis» faktureringssystemer på nett. Det man kanskje ikke tenker over er at disse fakturaene da må bokføres som salgsinntekt i et annet regnskapsprogram, manuelt, etterpå. Dette tar naturligvis mer tid og koster dermed mer enn nødvendig. Dette er grunnen til at det som regel lønner seg å velge et regnskapsprogram du kan fakturere i, og som bokfører utfaktureringene automatisk.

Om du akkurat har etablert ditt foretak er det viktig å huske på momsreglene (moms/MVA/merverdiavgift). Selv om du driver virksomhet som faller inn under disse, må du huske at de første 50.000 kr ikke skal faktureres med moms.

Er du usikker på om din virksomhet er momspliktig kan du kontakte skatteetaten her. Lurer du på hvordan du kan momsregistrere ditt foretak kan du klikke her.

Bevis for transaksjonene dine

Alle transaksjoner i bedriften din må dokumenteres med et bevis, i regnskap kalt bilag; det kan være seg en faktura fra en leverandør eller en kvittering fra et kjøp i en butikk. Mange av våre kunder har hverken interesse av, tid, eller kompetanse til å holde på med sitt eget regnskap. Alt de ønsker er at det skal være enkelt og at det blir riktig. Disse kundene sender oss bare bilagene sine hver måned, noe som kan gjøres på tre ulike måter; gjennom opplastning på datamaskin, med epost, eller via app på mobiltelefon.

Nettbutikk

Noen av våre kunder har nettbutikk, eller ønsker seg dette. Visma eAccountinghar en egen modul for dette; Visma Website/Webshop. En slik løsning gjør at nettbutikken og Visma eAccounting «snakker» sammen, noe som igjen reduserer den manuelle arbeidsmengden.

Bankutskrift

I tillegg til bilagene dine trenger vi også kontoutskrift fra foretakets konto(er) hver måned. For å gjøre det enklere har Visma eAccounting her en integrasjon mot DNB. Om du har satt opp denne integrasjonen vil vi automatisk få den informasjonen vi trenger fra banken og du trenger ikke sende inn noe manuelt. Om du ikke benytter DNB får du fra oss tilsendt et fullmaktsskjema som du fyller ut og sender inn til DNB, som er banken Accounting Group bruker. Dette gjør at vi får innsyn på kontoen(e) din(e) og kan hente ut kontoutskriften(e) selv.

Det er enkelte banker som ikke tillater oss innsyn på kontoen din, selv med fullmakt, eksempelvis Skandiabanken. For at vi skal få kontoutskrifter om du benytter en slik bank må du selv laste ned, og deretter laste opp, kontoutskriften, i Excel-format, til innboksen din i Visma eAccounting. Du trenger ikke Excel på din PC for å laste ned filen i dette formatet. Om du er usikker på hvordan du får tak i kontoutskriften din i Excel, kan du kontakte banken din. Enkelte kunder har valgt å bytte bank for å dra nytte av integrasjonen mot DNB, men det kommer litt an på hvor knyttet du er til banken. Snakk gjerne med oss for en vurdering rundt dette.

Å bokføre selv i Visma eAccounting

Noen få kunder ønsker å føre regnskapet sitt selv. Da er det veldig viktig at man selv tar stilling til hvor interessert man er i regnskap, og om man har tid til å gjøre denne jobben. Man må da også regelmessig holde seg oppdatert på relevante lover og regler. Av de kundene som kommer til oss etter å ha ført selv, starter ofte kundeforholdet med at vi må ga tilbake i tid og rydde opp/korrigere det kunden selv har gjort. Dette gjør at kostnaden for regnskap ofte blir høyere enn hva den hadde blitt dersom vi hadde gjort hele jobben riktig fra starten av.

Det kan selvfølgelig virke fristende å spare penger på å føre sitt eget regnskap. Problemet blir veldig ofte at du som kunde bruker veldig mye tid i å sette deg inn i hvordan regnskap, regnskapsprogrammet og lovverket fungerer. Du må derfor stille deg spørsmålet om det er mer gunstig totalt sett at du som bedriftseier bruker tiden på å skaffe nye kunder til selskapet ditt, og heller la noen andre, som er eksperter på det, gjøre regnskapet ditt.

For noen kunder er aktiviteten i selskapet så liten så de ønsker å gjøre en del selv, og det er greit for oss. Det vi ser fungerer best da er at kunden «kladder» alle utgiftene sine. Da kan vi kontrollere om det som er gjort er riktig i stedet for å måtte rydde opp i det som har blitt ført feil. For mer informasjon hvordan dette fungerer kan du kontakte oss.

Målet vårt er å gi kundene våre verdi slik at de ønsker å bli hos oss lenge. Om du legger igjen navn og telefonnummer vil en av våre kundekonsulenter snart kontakte deg for en hyggelig og uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg med Visma eAccounting.